Prețul petrolului scade în urma amânării întâlnirii dintre Rusia și Arabia Saudită

0
577
reuters.com

Întâlnirea dintre Rusia și Arabia Saudită ar fi avut loc astăzi și ar fi avut drept temă susținerea pieței petrolului, care se află momentan în cădere liberă.

Prețul petrolului a avut o scădere majoră în luna martie, în urma neînțelegerii asupra producției de petrol dintre Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și Federația Rusă. De asemenea, pandemia de COVID-19 a reprezentat un factor adițional al scăderii, deoarece a micșorat cererea de petrol. Astfel, prețul petrolului a ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 20 de ani, relatează Oil Price.

Săptămâna trecută, în urma unei discuții cu Prințul Moștenitor al Arabiei Saudite, Muhammad bin Salman (MbS), Președintele Donald Trump a declarat că se așteaptă la o scădere a producției de petrol de 10 milioane de barili.

O întâlnire între Federația Rusă și Arabia Saudită era planificată astăzi pentru a ajunge la o înțelegere privind reducerea producției de petrol, însă discuțiile au fost reprogramate. Deși săptămâna trecută prețul petrolului se afla într-o ușoară creștere, această decizie a condus la o nouă scădere a prețului petrolului, relatează The Economist.

Fostul Diplomat american Gordon Gray a distribuit analiza făcută de The Economist, menționând un paragraf din aceasta “Este posibil ca rușii și saudiții să nu dorească să revină la un parteneriat care nu i-a servit bine pe niciunul, întrucât prețurile susținute de OPEC au ajutat producția americană de șist.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.