REZUMAT:

  • Nr. de cazuri raportate pentru bolile monitorizate: 1,404,421
  • Nr. de decese raportate pentru bolile monitorizate: 31,933
  • Principalele trei boli raportate după numărul de cazuri: Dengue (1,383,137 din care 1,346,991 în America Latină, cu 184,434 cazuri în Paraguay), Gripă (16,629 în Statele Unite), Ebola (3,310 R.D. Congo)
  • Principalele trei boli raportate după numărul de decese: Gripă (22,035 din care 22,000 de cazuri în Statele Unite), Pojar (R.D. Congo – 6,000), Ebola (R.D. Congo – 2,130)

 ALERTE NOTABILE:

  • Boală necunoscută, Bangladesh, 13 martie: Cotidianul bengalez The Daily Star raportează îmbolnăvirea a 40 de persoane în localitatea Bandarban, cu un deces înregistrat (Jai Hla Mro, în vârstă de 1 an). Majoritatea celor afectați sunt copii. Simptomele includ febră, dureri musculare, erupții cutanate. Cazuri similare, nediagnosticate au fost semnalate în data de 29 martie, la 150 de km în nord, în localitatea Khagrachhari, raportează United News of Bangladesh
  • Ebola, Republica Democrată Congo, 2 aprilie: Conform unui comunicat emis de OMS, epidemia de Ebola din R.D. Congo, a doua cea mai mare din istorie, se apropie de final dar suprapunerea acesteia cu epidemia de SARS-CoV-2 complică eforturile echipelor detașate pe teren
  • HIV/Tuberculoză, Africa de Sud, 7 aprilie: Science Magazine atrage atenția asupra faptului că în timp ce 1 din 5 persoane cu vârsta între 15 și 49 de ani are HIV în Africa de Sud și 3 persoane mor pe oră de tuberculoză, epidemia de COVID-19 poate să fie mult mai puternic resimțită pe acest fond, cu o rata a mortalității potențial mult mai mare.
  • Antrax,  Croația,  30 martie: Conform ProMed, un caz de antrax a fost înregistrat în Split în rândul unei turme de bovine. Animalul a murit și s-au luat măsuri de vaccinare în rândul populației de bovine din regiune.
  • Pojar, Republica Democrată Congo, 6 aprilie: Conform ProMed, epidemia de pojar, care a început în 2019 în Congo, continuă și în 2020, cu 42,143 de cazuri suspecte, 527 de decese și o rată a mortalității de 1.3%. Infrastructura deficitară, lipsa fondurilor, conflicte militare, COVID-19, toate contribuie la perpetuarea epidemiei, deși discutăm despre o boală care poate să fie prevenită prin vaccin.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă  din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună).

Mai multe informații despre inițiativa ROME aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.