ALERTE NOTABILE:

  • Boală nediagnosticată, India, 20 iulie: o boală neidentificată a ucis 5 copii în regiunea Malkangiri, din statul Odisha, estul Indiei. Simptomele includ tuse și febră. Unele din victime au ajuns la vraciul local înainte să ajungă la medic, ceea ce este posibil să fi contribuit la moartea lor. Sătenii spun că până la momentul redactării articolului citat, autoritățile sanitare nu sosiseră la fața locului pentru a lua probe biologice.
  • Boală nediagnosticată, Austria, 18 iulie: Reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe din Austria au declarat că investighează așa-numite Incidente de Sănătate Inexplicate, cu privire la personalul diplomatic al Statelor Unite din Viena, care ar fi suferit un atac cu energie direcționată, posibil microunde, așa-numitul Sindrom Havana. Acest sindrom, raportataici și de un fost înalt oficial CIA, este bănuit a fi o consecință a unor atacuri din partea Federației Ruse la mai multe locații din lume, inclusive Moscova sau Havana.
  • Candida Auris, Statele Unite, 22 iulie: Autoritățile sanitare din Statele Unite au detectat două focare de Candida Auris, o ciupercă infecțioasă, în două facilități separate, 3 cazuri în Washington, D.C și 2 cazuri în Texas. Cazurile descoperite sunt îngrijorătoare pentru că sunt rezistente la medicamente antimicotice și au apărut la persoane care nu mai fuseseră tratate antimicotic în prealabil, ceea ce este o premieră. De asemenea, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor spune că, cel mai probabil, infecțiile cu această formă de Candida Auris sunt sub-raportate.
  • Melioidoză, Statele Unite, iulie: Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite a declarat că au fost detectate 3 cazuri de melioidoză, cunoscută drept și boala lui Whitmore, cazuri fără asociere cu deplasări în zone de risc. Din acest motiv, aceste 3 cazuri, câte unul în statele Kansas, Texas și Minnesota, sunt considerate îngrijorătoare. O persoană din cele 3 a murit iar celelalte două sunt spitalizate. Organizația a exclus posibilitatea ca boala să devină endemică în Statele Unite și, de asemenea, a exclus posibilitatea unui atac biologic. Datorită ratei de mortalitate, bacteria care cauzează melioidoză, Burkholderia pseudomallei, este catalogată drept un agent de categoria I, la fel ca Ebola sau variola.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună)

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.