ALERTE NOTABILE:

  • Ebola, Guineea, 19 iunie: Epidemia de Ebola a fost declarată drept încheiată de autoritățile sanitare de pe teren, precum și de OMS. Epidemia, care a început în data de 14 februarie, anul curent, odată cu detectarea primului caz, a ucis 12 persoane, alte 11 supraviețuind infecției. Modul în care epidemia a fost gestionată a fost mai eficient deoarece au fost învățate lecțiile epidemiei majore din 2016 iar personalul medical a avut la dispoziție un vaccin, care a redus infecția în rândul celor care au grijă de bolnavi.Peste 2800 de lucrători în domeniul medical au fost vaccinați, în timp ce alte 11000 de persoane au primit, de asemenea, o doză de vaccin. Din păcate, adesea, în această zonă săracă a lumii, lupta nu se termină pentru supraviețuitori odată ce sunt vindecați, deoarece au nevoie de suport post-vindecare, inclusiv de natură psihologică, fiind marginalizați în comunitățile în care trăiesc.
  • Holeră, Nigeria, 22 iunie: Deși cazurile de coronavirus sunt în scădere, Nigeria suferă de pe urma unei epidemii de holeră care a ucis 289 de persoane, de la începutul anului, relatează Premium Times. Cea mai puternic lovită regiune este Bauchi, cu capitala cu același nume. Regiunea a înregistrat 322 de cazuri și 20 de decese în ultimele două săptămâni, aproape jumătate fiind înregistrate în capitala regiunii. În toată țara, 10833 de cazuri au fost detectate de la începutul anului. Holera este o boală infecțioasă transmisă în primul rând datorită unor condiții sanitare precare, în special în ceea ce privește consumul de apă.
  • HIV/SIDA, Pakistan, 14 iunie: Peste 1500 de copii sunt infectați cu HIV, ca urmare a unui scandal de acum 2 ani, când, cu ajutorul unui avertizor de securitate, s-a descoperit că în satul Rota Dero, din provincia sudică Sindh, medicii refoloseau acele, relatează First Post. Astfel, rata mortalității infantile în acest sat și zonele adiacente este foarte mare, coroborată și cu sărăcia care previne tratamentul corect și o alimentație corespunzătoare. După cum spun și medicii citați în acest articol, nimic nu s-a schimbat cu adevărat în practică în Pakistan, astfel de incidente fiind relativ comune, având în vedere că lăcomia sau sărăcia împing doctorii la astfel de practici.
  • Tuberculoză, Statele Unite, 19 iunie: Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite a început o investigație referitoare la o potențială epidemie de tuberculoză printre 100 de pacienți care au suferit o operație pe coloană, relatează Axios. 8 persoane au murit după ce au contractat Mycobacterium tuberculosis, patogenul care cauzează tuberculoză, posibil de la o componentă de tip gel osos folosită în transplant, fabricat de compania Aziyo.

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.