Robert Ragnar Spano a fost ales în funcția de președinte al Curții Europene a Drepturilor Omului. Islandezul îl va succeda pe Linos-Alexandre Sicilianos din Grecia, preluând propriu-zis funcția pe data de 18 mai 2020.

Spano reprezintă Islanda în cadrul CEDO, denumită informal și ”Curtea de la Strasbourg”, fiind considerat un expert în domeniul în care profesează. El este un judecător al CEDO încă din noiembrie 2013, devenind vice-președinte din mai 2019, iar recent fiind desemnat ca noul președinte. De altfel, acesta este cel mai tânăr președinte al CEDO de până acum, având 47 de ani.

Judecătorul islandez are o carieră mai mult decât reușită, fiind o persoană bine pregătită în domeniul respectiv. Printre multele funcții pe care le-a avut de-a lungul carierei sale, a fost și aceea de profesor de drept în cadrul
Facultății de Drept al Universității din Islanda. Mai apoi a fost numit vice-decanul facultății respective, iar, ulterior, a devenit decanul acesteia pentru o perioadă de 3 ani.

După ce a servit ca decan al universității, acesta și-a început cariera de judecător al CEDO din noiembrie 2013. Pe lângă multele calități pe care Spano le manifestă, acesta este și un om cult, fiind capabil să vorbească 5 limbi. Chiar dacă a fost născut în Reykjavík, Islanda, el este pe de o parte și italian.

Robert Spano este recunoscut datorită cunoștințelor și influenței sale asupra unui subiect modern și anume interacțiunea dintre Internet și drepturile omului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.