Forțele navale ale SUA și Marii Britanii au trimis mai multe ambarcațiuni în Marea Barents

0
591
c6f.navy.mil

Patru nave ale marinei SUA și o navă regală a Marii Britanii au pătruns în Marea Barents în data de 4 mai pentru operațiuni de securitate maritimă în condiții extreme de mediu, deasupra Cercului Polar de Nord. Ministerul Apărării din Rusia a fost anunțat de vizita pe coasta arctică în data de 1 mai. Acest preaviz a fost făcut de SUA în scopul de a preveni eventuale neînțelegeri sau o escaladare inadvertentă a situației.

SUA a trimis trei nave din clasa distrugătoare Arleigh Burke: USS Donald Cook (DDG 75), USS Porter (DDG 78), USS Roosevelt (DDG 80) și o navă rapidă din clasa de aprovizionare: USNS Supply (T-AOE 6). Acestora li s-a alăturat o fregată din clasa Tip 23 din Marina Regala Britanica. Scopul misiunii acestora este de a susține libertatea de navigație și a demonstra colaborarea excelentă între forțele aliate.

Navele americane nu au mai avut operațiuni în Marea Barents din anii ’80. Mesajul marinei SUA este ca forțele navale partenere să rămână în continuare pe poziții pentru a proteja și menține accesul pe mare, în special în Cercul Polar de Nord unde vremea este severă.

“În aceste momente dificile, este mai important ca niciodată să menținem un ritm constant al operațiunilor în teatrul european de război, în timp ce luăm măsuri prudente pentru a proteja sănătatea forțelor noastre”, a declarat Vice-Amiralul Lisa Franchetti, comandantul Flotei a 6-a americane.

În ultima luna, au avut loc mai multe colaborări bilaterale dintre forțele navale ale SUA și Europa. Operațiunile au avut loc în Marea Neagră, în colaborare cu România, în Marea Mediterană, în colaborare cu Italia și în Oceanul Atlantic, în colaborare cu Franța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.