Președintele Donald Trump amână summit-ul G7

0
650
nbcchicago.com

Summit-ul G7, planificat în luna iunie în SUA, este amânat de Președintele Donald Trump până în toamnă. Atunci summit-ul va fi lărgit și vor lua parte și alți invitați precum Rusia, Australia, India și Coreea de Sud.

“Îl amân deoarece nu cred că G7 reprezintă corect ce se petrece în lume. Este un grup de țări foarte depășit”, a declarat liderul american grupului de reporteri Air Force One în timpul întoarcerii din Florida în Washington.

Invitarea reprezentanților din alte state a stârnit, bineînțeles, dezbateri în cadrul membrilor G7. Donald Trump a susținut în special participarea Rusiei la summit, subliniind rolul ei important în afacerile globale. Cu toate aceasta, Cancelarul Angela Merkel și Prim-Ministrul britanic Boris Johnson s-au opus acestei decizii argumentând că, luând în considerare evenimentele din 2014 din Ucraina, Rusia nu a dovedit că este un stat democratic și nu are de ce să se alăture G7.

Pentru întâlnirea planificată luna aceasta, Cancelarul Angela Merkel a refuzat să vină personal la summit din cauza pandemiei, în timp ce Prim-Ministrul canadian Justin Trudeau, Președintele Emmanuel Macron și Președintele Consiliului European, Charles Michel, au declarat că vor veni doar dacă vor fi asigurate măsurile sanitare necesare și dacă situația de criză le va permite în acel moment să se deplaseze, relatează Aljazeera.

Actualii membrii ai G7 sunt SUA, Italia, Japonia, Canada, Franța, Germania, Regatul Unit și Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.