ALERTE NOTABILE:

  • Febră Dengue, Singapore, 2 iunie: Conform CCTV News, autoritățile din Singapore au raportat 2775 de cazuri de febră Dengue anul acesta, un număr mai mic de infecții față de aceeași perioadă a anului trecut dar totuși peste 2017 și 2018. Anul trecut s-au înregistrat 35315 de cazuri și 32 de morți, cifre record pentru Singapore. Sezonul de reproducere a specie de țânțari din genul Aedes, care reprezintă principalul vector de transmisie pentru această boală, urmează în luna următoare, ceea ce a determinat o stare de alertă sporită pentru autorități.
  • Ciumă bubonică, Republica Democrată Congo, 27 mai: International Business Times relatează despre un nou focar de ciumă bubonică, în provincia Ituri, cu 15 cazuri noi identificate în perioada 23 aprilie – 8 mai. RDC suferă de o epidemie de ciumă bubonică, cu 462 de cazuri înregistrare de la începutul anului, pe tot teritoriul țării, cu 31 de morți. Această epidemie ascunsă s-a desfășurat pe fundalul unei epidemii de Ebola, mai intens mediatizate, care a fost recent declarată drept stinsă.
  • Poliomielită, Afganistan, 3 iunie: O decizie pusă în practică de talibani pe teritoriul controlat de ei în Afganistan previne personal medical local și internațional să facă vizite din casă în casă, ceea ce ar fi presupus și vaccinarea anti-poliomielită. Decizia, care este în vigoare de 3 ani, previne accesul la acest vaccin a unui copil din trei spune Godwin Mindra, șeful programului anti-poliomielită Unicef din Afganistan, pentru The Telegraph, ceea ce înseamnă o populație de milioane de copii unde virusul ar putea să facă ravagii. Pe fondul retragerii trupelor americane și a unei iminente creșteri a influenței talibanilor, campaniile medicale în desfășurare sunt într-un pericol tot mai mare de a nu își atinge obiectivele.
  • Holeră, Nigeria, 4 iunie: Într-un articol aprofundat al Daily Trust, despre victimile și impactul holerei în Nigeria, în special în statele Bauchi și Gombe, aflăm povestea Fatimei, spusă de sora ei, Anisha Saidu. Fatima venise în Bauchi pentru a-și vizita familia când a contractat holeră, după o noapte dormită afară, datorită căldurii extreme. Dimineața a acuzat dureri stomacale și vărsături. În aproximativ 4 ore era declarată moartă la spital. A lăsat în urmă șapte copii orfani, de care nu mai are cine să aibă grijă, după ce și soțul ei a murit acum doi ani. Holera face ravagii în Nigeria, condițiile precare de igienă dar și infrastructura depășită de transport apă creând condițiile ideale pentru răspândirea acestei infecții.
  • Virus gripal H10N3, China, 2 iunie: Primul caz de infecție umană cu un virus gripal rar, de origine aviară, H10N3, a fost depistat în provincial estică a Chinei, Jiangsu, relatează New Scientist. Un bărbat în vârstă de 41 de ani a prezentat simptome specifice gripei dar nu testa pozitiv la variantele cunoscute, ceea ce a condus la o investigație medical mai complex. Autoritățile au spus că riscul de transmisie este mic, la fel ca și riscul de moarte. Bărbatul se află în stare stabilă în spital, unde este monitorizat.

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.