Guvernul Maia Sandu a căzut la moțiunea de cenzură depusă de pro-ruși

0
758

         Guvernul condus de Maia Sandu, după o activitate de patru luni, a fost demis în urma moțiunii de cenzură inițiată de Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus de Zenaida Greceanîi și susținută prin vot de reprezentanții Partidului Democrat din Moldova, condus de Pavel Filip. Din cei 101 parlamentari prezenți, 63 au votat în favoarea moțiunii de cenzură, inițiată pe 8 noiembrie, ca urmare a acțiunilor Guvernului de modificare a Legii Procuraturii. Această modificare a legii ar fi permis Consiliului Superior al Procurorilor să propună candidații pentru funcția de procuror general.

     Prim-ministrul Maia Sandu a ținut un discurs în fața Parlamentului în care a condamnat grav moțiunea de cenzură, subliniind faptul că Republica Moldova are nevoie de o societate lipsită de corupție, cu o justiție dreaptă, iar cei prinși cu fapte de corupție să fie demiși și arestați. De asemenea, ea a afirmat că ‘‘socialiștii aruncă pietre în Guvern fără motive clare și plauzibile’’, subliniind faptul că guvernarea a fost una clară și cinstită cu cetățenii.

Astăzi a fost trădat nu doar un Guvern care apără interesele oamenilor, dar fiecare cetățean care își punea speranțele că în curând se va face dreptate și se va trăi mai bine.

Publicată de Maia Sandu pe Marţi, 12 noiembrie 2019

    Decizia de demitere a Guvernului Sandu a primit critici, întrucat aceasta este un înverșunat susținător pro-european și reprezintă oportunitatea Republicii Moldova de a adera la Uniunea Europeană.

Prim-ministrul în exerciţiu, Maia Sandu, a luat cuvântul în faţa membrilor Camerei Deputaţilor, afirmând că socialiştii „aruncă pietre în Guvern fără motive”. Totodata,, a fost organizat si un protest de susținere în fața Parlamentului, fostul Prim-ministru beneficiind de o susținere masivă în cadrul cetățenilor.

     Astfel, această situație reprezintă un eșec în lupta Republicii Moldova de a se apropia de cadrul european și o piedică adusă justiței în încercarea constituirii unui stat în cursa spre modernizare pe plan european, sterp din punct de vedere al corupției.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.