Our Sustainable Europe: cea mai ambițioasă inițiativă a tinerilor pentru mediu

0
956

Marți, 10 noiembrie, Our Sustainable Europe dă startul celui mai amplu proiect de mediu destinat tinerilor. Timp de trei săptămâni, tinerii Uniunii Europene sunt invitați să răspundă unui chestionar ce își propune să centralizeze opiniile și sugestiile tinerilor.

Descrierea oficială a proiectului notează că Our Sustainable Europe este o campanie de consultare în întreaga Uniune Europeană, care își propune să adune părerile tinerilor cu privire la modul în care ar trebui să aibă loc tranziția către o economie și o societate durabile. Acesta este motivul pentru care partide de tineret progresiste din întreaga UE și-au unit forțele pentru a-și face auzite vocile despre viitorul economiei, societății și mediului înconjurător după tranziția verde.

Vrem să știm ce părere au tinerii despre aceste subiecte, așa că lansăm un sondaj la nivelul UE care va fi prezentat oficialilor și factorilor de decizie din UE. Dacă trebuie luate decizii cu privire la viitorul nostru, noi, ca tineri, ar trebui să fim și consultați, încheie comunicatul oficial echipa Our Sustainable Europe.

Acest proiect european dorește să fie o unealtă complementară pentru Pactul Verde European, dar independent de pachetul anunțat în decembrie 2019. Coordonatorii Our Sustainable Europe își propun să elaboreze un set de politici publice pe care să le prezinte în ianuarie 2021 Comisiei Europene.

În spatele Our Sustainable Europe se află 16 organizații politice de tineret și grupul Renew Europe. România este reprezentată în acest proiect de USR Tineret și Generația PLUS.

Chestionarul poate fi completat în limba română aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.