REZUMAT:

  • Nr. de cazuri raportate pentru bolile monitorizate: N/A*
  • Nr. de decese raportate pentru bolile monitorizate: N/A*
  • Principalele trei boli raportate după numărul de cazuri: N/A*
  • Principalele trei boli raportate după numărul de decese: N/A*

 ALERTE NOTABILE:

  • Boală necunoscută, India, 6 decembrie: Conform India Today, 290 de persoane au fost spitalizate în Andhra Pradesh, după ce au început să manifeste simptome precum vomitat, dureri de cap, crize similar cu cele cauzate de epilepsie. Toți pacienții au fost testați pentru COVID-19 și sunt negativi. O potențială sursă a simptomelor ar putea fi apa contaminată.
  • Boală necunoscută, Senegal, 23 noiembrie: Afrik.com raportează că peste 500 de pescari din Senegal au început să manifeste simptome ciudate precum erupții cutanate, dureri de cap, febră, buze uscate și ochi roșii. Toți au avut contact cu apa din ocean, prin urmare, autoritățile au început să colecteze mostre, fiind știut că respectiva zonă este una poluată.
  • Poliomielită, Afganistan/Pakistan, 30 noiembrie: Datorită epidemiei de COVID-19, se estimează că aproximativ 50 de milioane de copii din Afganistan și Pakistan nu au făcut vaccinul împotriva poliomielitei anul acesta. OMS estimează că dacă nu se reiau programele de imunizare în masă în curând, cazurile de poliomielită vor începe să apară și în afara granițelor celor două țări, într-o decadă putând să ajungem chiar și la 200.000 de cazuri anuale, global. Un singur copil bolnav expune la virus aproximativ alți 200 de copii.
  • Holeră, Yemen, 26 noiembrie: TRT citează OMS, care clasifică epidemia de holeră din Yemen drept severă. 204291 cazuri și 53 de decese au fost raportate în primele 10 luni ale acestui an. Epidemia de holeră se suprapune peste multiple alte crize pe care populația yemenită trebuie să le îndure, precum COVID-19, conflictul militar dar și o foamete fără precedent.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă  din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună).

*În raportul healthmap.org pe perioada 09-11-2020 – 11.12.2020 nu sunt mentionate nr de cazuri si nr de decese.

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.