REZUMAT:

  • Nr. de cazuri raportate pentru bolile monitorizate: 33
  • Nr. de decese raportate pentru bolile monitorizate: 13
  • Principalele trei boli raportate după numărul de cazuri: Ebola, 29 de cazuri, poliomielita 4 cazuri
  • Principalele trei boli raportate după numărul de decese: Ebola, 13 decese

 ALERTE NOTABILE:

  • Ebola, Guinea, 6 martie: Conform OMS Africa, Guinea este epicentrul epidemiei de Ebola, cu 18 cazuri confirmate și 9 morți. În același timp, OMS confirmă vaccinarea a 1804 persoane, până la această dată. OMS folosește strategia inelului, prin care se vaccinează doar acele persoane cu cel mai mare risc de infectare, în funcție de expunere. Această strategie este folosită datorită stocului limitat de vaccin.
  • Ebola, Republica Democrată Congo, 5 martie: DRC suferă de o epidemie situată în provincia Kivu de Nord, cu 11 cazuri și 4 decese până la data de 5 martie. ONG-uri locale, cu ajutorul unui grup de femei, se luptă cu dezinformarea care vine odată cu aceste epidemii. Un astfel de ONG, ActionAid, folosește radio-ul pentru a ajunge la aproximativ jumătate de milion de persoane în provincia congoleză.
  • Boală necunoscută, Nigeria, 18 februarie: 9 elevi au fost spitalizați în Nigeria, după ce au acuzat simptome asemănătoare cu pareza, în special în membrele inferioare și superioare. Nu s-au înregistrat victime și autoritățile medicale caută cauza acestor simptome, boala fiind declarată deocamdată necunoscută, având în vedere că poliomielita a fost practic eradicată din Nigeria.
  • Malarie, Venezuela, 12 februarie: Accelerarea despăduririi teritoriului Venezuelei, în scopuri economice, a determinat o creștere a numărului de cazuri de malarie din țară. În prezent, Venezuela adună 53% din toate cazurile de malarie din America de Sud. Situația politică precară a determinat un exod de venezueleni peste granițe, ceea ce, în mod evident, ridică riscul unei epidemii de malarie în țările învecinate, în special în Columbia.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă  din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună).

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.