REZUMAT:

  • Nr. de cazuri raportate pentru bolile monitorizate: dengue 48,798, dintre care 48,742 cazuri de dengue in Malaezia.
  • Nr. de decese raportate pentru bolile monitorizate: Ebola (5 decese, R.D. Congo).
  • Principalele trei boli raportate după numărul de cazuri: dengue (48,742 cazuri in Malaezia), poliomielita (48 de cazuri în Pakistan), Ebola (8 cazuri, R.D. Congo).
  • Principalele trei boli raportate după numărul de decese: Ebola (5 decese, R.D. Congo)

 ALERTE NOTABILE:

  • Boală necunoscută, Nigeria, 17 mai: Conform publicației Premium Times Nigeria, o boală neidentificată ar fi responsabilă pentru cel puțin 150 de morți în statul Kano. Oficialii federali au spus într-o conferință de presă că investighează boala, inclusiv o posibilă legătură cu COVID-19. În data de 9 iunie, Osagie Ehanire, Ministrul Sănătății, a revenit și a fost citat de Anadolu spunând că din cele 979 de decese înregistrate în ultimele 5 săptămâni în statul Kano, 50%-60% sunt datorate noului coronavirus.
  • Boală necunoscută, India, 2 iunie: Conform Odisha TV, o boală necunoscută face victime în districtul Malkangiri, fiind cauza a cel puțin 15 decese în ultimele 3 luni. Până în prezent, autoritățile nu au reușit să determine cauza exactă. Decalajul mare între detectarea unei boli necunoscute și stabilirea unui diagonostic clar expune problema greutății cu care specialiști medicali ajung în regiunile rurale din Asia de Sud.
  • Ebola, R.D. Congo, 6 iunie: Conform OMS, un nou focar de Ebola a apărut în R.D. Congo, mai exact, în orașul Mbandaka, provincia Equateur. Până în prezent, au fost raportate 8 noi cazuri, cu 5 decese.
  • Antrax, China, 7 iunie: O publicație din Rusia citează Global Times din China, mai exact pe cercetătorul Chen Wei, care a declarat recent că există o campanile de pregătire în China împotriva antrax, aceasta fiind un element important în postura țării sale față de atacuri teroriste biologice.
  • HIV/SIDA, Rusia, 20 mai: Consorțiul CARE a început un studiu în Rusia pentru a identifica particularitățile tulpinii A6 de HIV-1, principala tulpină care afectează Rusia. Federația Rusă este una din cele mai afectate țări din lume de pandemia de HIV.
  • Rabie, Japonia, 23 mai: Conform Japan Times, s-a înregistrat primul caz de rabie în Japonia din ultimii 14 ani. Persoana care a contractat virusul provine din Filipine și la momentul alertei se afla în stare gravă.

Notă: cazurile și decesele prezentate în raport, conform informațiilor de pe healthmap.org, nu fac referire întotdeauna la total cazuri înregistrate global sau local, ci reprezintă datele colectate în platformă  din sursele uzitate, pe perioada filtrată (ultima lună).

Mai multe informații despre inițiativa ROME regăsiți aici.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.